RBI SIA daliba izstades, seminaros, konferences Eiropā un Malaizija, Indonezija Sarkana palmu ella Carotino
Publikacijas sarkana palmu ella Carotrino Latvija, Lietuva, Igaunija, Baltijas valstis
Sarkana palmu ella Carotino apraksts
RBI SIA izejvielas, sarkana palmu ella, palmu kodolu ella, kokosriekstu ella, kakao, ingredients Red palm oil CAROTINO Latvia,Lithuania, Estonia, Baltics
Apraksts par Carotino SDN.BHD, Sarkanas palmu ellas Carotino izplatitajs RBI SIA Latvija, Lietuva,Igaunija, Baltijas valstis
Apraksts par firmu RBI SIA, Sarkanas palmu ellas Carotino izplatitajs RBI SIA Latvija, Lietuva,Igaunija, Baltijas valstis
Sarkana palmu ella Carotino Facebook

Sarkana palmu ella Carotino Facebook
Red palm oil Carotino in Latvia, Lithuania, Estonia, Baltic states, RBI SIA distributor of red palm oil Carotino
Sarkana palmu ella Carotino Latvija, Lietuva, Igaunija un Baltijas valstis

                        Adrese:  Margrietas 7, Rīga, Latvia / e-mail: rbi@latnet.lv   Tel: 371-29132516

(18.11.2015)

Palmu eļļa nav kaitīga veselībai, satur dabīgos karotinoīdus un E vitamīnu tokotrienolu/tokoferolu formā (itsevišķi sarkanā palmu eļļa CAROTINO). Palmu eļļa, tāpat kā jebkuras citas augu eļļas neveido holesterīnu.

Par piesātinātajām taukskābēm ir pietiekami daudz zinātnisku pētījumu, kas pierāda palmas eļļas labās īpašības un tās nekaitīgumu cilvēka veselībai. Palmu eļļa tiek izmantota daudzu pārtikas produktu tālākai ražošanai, piemēram (margarīns, makaroni u.tt) un nepārtikas produktu (kosmētiskie līdzekļi, mazgāšanas līdzekļi, tehniskās eļļas, u.c) ražošanā.

Palmu eļļa ir visvairāk pētītākā augu eļļa pasaulē. Vadošā ražotājvalsts ir Malaizija un Indonēzija, nodrošinot 85% no pasaulē kopējās saražotās palmu eļlas. Jo vairāk cilvēki pasaulē izmantos biodīzeļdegvielu, kas ražota no palmu/rapšu vai sojas eļļas, jo mazāk augu eļļas būs pieejama pārtikai. Pirms veikt palmu eļļas nomelnošanu ir rūpīgi jāiepazīstas ar patieso informāciju nevis balstīties uz pieņēmumiem vai baumām.

TFA (Transtaukskābes) nevajadzētu pārprast ar piesātinātajām taukskābēm, kas atrodas palmu eļļā, kokosriekstu eļļā vai palmu kodolu eļļā to dabīgā veidā.

Palmu eļļu nav nepieciešams hidrogenēt, jo tā dabīgajā veidā satur 50% nepiesātinātās un 50% piesātinātās taukskābes.

Palmu eļļa var arī tikt hidrogenēta viena pati vai kopā ar citām augu eļļām, tad gala produkts būs AUGU TAUKI un augu tauki saturēs kaitīgās transtaukskābes (TFA).

Jāņem vērā, ka augu taukus var arī izgatavot bez palmu eļļas, hidrogenējot vai arī interesterificējot citas augu eļļas, tad gala produkts arī būs AUGU TAUKI un saturēs kaitīgās transtaukskābes (TFA).

Palmu eļļa nav augu tauki un augu tauki nav palmu eļļa.

Hidrogenēti augu tauki vai eļļas ir kaitīgi veselībai.

Dabīgi piesātinātās augu eļļas kā sarkanā palmu eļļa, palmu eļļa, palmu kodolu eļļa, kokosriekstu eļļa un kakao sviests ir risinājums, lai izvairītos no hidrogenēšanas.

  

Izskaidrojums par internetā un citos mēdijos

                      izskanējušiem negatīviem viedokļiem

                                           par palmu eļļu.